آشنایی با شناسه واریز و انواع آن در سیستم بانکی

ساخت وبلاگ

شناسه واریز یک کد خاص و منحصر بفردی هست که بانک‌ها به حساب‌ها تخصیص می‌دهند تا عملیات پرداخت برای مشتریان راحت‌تر انجام شود. از مزایای شناسه واریز می‌توان گفت یک راه ساده، سریع و امن است برای انتقال پول که به راحتی انتقال دهنده (یا واریز کننده) شناسایی می‌شود. در ادامه با مفهوم شناسه واریز، نحوه پرداخت و کاربرد های شناسه واریز آشنا می‌شویم. همچنین واریز با شناسه از طریق شماره شبا و روش استفاده از شناسه واریز در پرداخت آنلاین را در رده بررسی می‌کنیم.

چه مزیتی دارد؟

خدمتی از سوی بانک‌ها است در راستای مدیریت بهینه حساب مشتریان و کنترل واریزی‌ها. البته در کنار این موضوع، سادگی و امنیت واریز‌کنندگان نیز در نظر گرفته شده است. شناسه واریز مزایای بسیاری برای شرکت‌ها و سازمان‌ها دارد. در ادامه به چند مدل پرداخت با شناسه واریز در سیستم بانکی می‌پردازیم.

انواع شناسه واریز در سیستم بانکی

در ابتدا بایستی بگوئیم که این خدمت در بیشتر بانک‌ها محدود به یک یا دو روش بوده و الزاما کلیه روش‌ها ارائه نمی‌شود. حال انواع شناسه واریز در سیستم بانکی را بررسی می‌کنیم:

  • شناسه واریز ایستا / موردی: به ازای هر واریز کننده ثابت است. یعنی کلیه تراکنش‌ها واریز کننده به حساب شما فقط با یک شناسه است.
  • شناسه اجباری: چنانچه این درخواست توسط شما مطرح شود، آنگاه واریز به حساب شما صرفا با داشتن شناسه واریز مقدور است.
  • شناسه اختیاری: در صورت فقدان شناسه واریز، امکان واریز به حساب مقدور است.
  • شناسه الگوریتمی: شناسه به ازای هر تراکنش متفاوت و واریز‌ها با شناسه‌های متعدد انجام می‌گیرد.

چه نوع واریزی‌هایی در شناسه‌دار کردن حساب مد نظر است؟

هر نوع واریزی به حساب از جمله انتقال به صورت حضوری، انتقال به صورت غیرحضوری، واریز در شعب بانک‌ها، واگذاری و وصول چک به حساب و … را  دربر می‌گیرد. یعنی اگر شما شناسه واریز اجباری بر روی حساب دارید، بدون داشتن آن شناسه، امکان واریز پول به هر روشی به حساب شما مقدور نیست.

امکان درخواست توسط اشخاص حقیقی هم وجود دارد؟

اغلب بانک‌ها این خدمت را صرفا به مشتریان حقوقی همانند: شرکت‌های بیمه، صرافی‌ها و … ارائه می‌دهند.

اما برخی از بانک‌ها نیز مانند پارسیان، پاسارگاد و … این خدمت را به مشتریان حقیقی ارائه می‌دهند. البته امکان درنظر‌گیری شرایط خاصی مانند گردش حساب و … وجود دارد.

برات یا حواله چیست و چه تفاوتی با چک دارد؟ آشنایی با برات الکترونیک

شناسه واریز چند رقمی است؟

شناسه واریز با توجه به الگوریتم تولیدی اعداد توسط سیستم بانکی و نوع شناسه دارای رقم یکسانی نیست.

شناسه واریز حساب قابل استعلام از شماره حساب یا شماره کارت هست؟

خیر، شناسه واریز را صرفا بایستی از صاحب حساب دریافت کنند.

امکان واریز به شماره حساب‌های دارای شناسه از چند طریق مقدور است؟

امکان واریز به شماره حساب دارای شناسه علاوه بر شعب بانک‌ها، از طریق اینترنت بانک، همراه بانک و خودپرداز‌ها نیز مقدور است. تعداد محدودی از بانک‌ها امکان استفاده از شناسه واریز در پرداخت آنلاین را ندارند.

واریز به حساب دارای شماره شناسه در خودپرداز چگونه است؟

  • ورود کارت نقدی به همراه رمز ۴ رقمی در دستگاه خودپرداز
  • انتخاب “پرداخت با شناسه واریز” یا “انتقال با شناسه واریز”
  • ورود مبلغ و شناسه و انتخاب گزینه ادامه

آیا امکان واریز با شناسه از طریق شماره شبا به حساب‌های داراری شناسه واریز‌ مقدور است؟

بله، از طریق سیستم پایا / ساتنا امکان واریز با شناسه از طریق شماره شبا مقدور است. برای این منظور باید پایا یا ساتنا دارای شناسه واریز را انتخاب نموده و یا همان انتقال وجه پایا / ساتنا را انتخاب و در فیلد شناسه واریز، شناسه واریز خود را وارد کنید. در ادامه توضیح می‌دهیم که آیا بدون داشتن شماره حساب، پرداخت با شناسه واریز مقدور است یا خیر.

امکان واریز پول بدون شماره حساب با شناسه واریز مقدور است؟

شاید دیده باشید که گاهی اوقات برای واریز به حساب یک سازمان به صورت غیرحضوری با انتخاب نام آن سازمان می‌توانید مبلغ خود را پرداخت کنید. معمولا سازمان‌های مربوطه دارای شناسه واریز مختص به خود بوده و به راحتی مشتریان خود را شناسایی می‌کنند. مانند پرداخت مالیات در درگاه سازمان امور مالیاتی.

دریافت شماره شبا با شماره کارت و حساب

کاربردهای شناسه واریز در حسابداری شرکت‌ها

تصور کنید شرکتی برای مشتریان خود شناسه واریز تعریف کرده است. آنگاه با گزارش شناسه واریز مربوطه از کلیه واریزی‌های آن مشتری مطلع می‌شود. این امکان منجر به سهولت بررسی در امور حسابداری و افزایش کیفیت اطلاعات مالی شرکت خواهد شد.

بانک‌ها برای دریافت تسهیلات خود از شناسه واریز استفاده می‌کنند؟

بله، شناسه واریز برای تسهیلات فرد مورد نظر تعریف می‌شود. در این صورت واریزی‌های انجام شده با آن شناسه، مرتبط با تسهیلات مدنظر خواهد بود.

شناسه واریز تاریخ انقضاء دارد؟

در صورت درخواست صاحب حساب، برای شناسه واریز حساب تاریخ انقضاء تعیین می‌شود.

جمع بندی: شناسه واریز برای هر تراکنش بانکی به طور منحصر به فرد صادر می‌شود. این کد نقش کلیدی در افزایش امنیت، سهولت ردیابی و استانداردسازی تراکنش‌ها ایفا می‌کند. از کاربرد های شناسه واریز می‌توان به انتقال وجه بین بانکی، پرداخت‌های آنلاین و پیگیری تراکنش‌ها اشاره کرد. افزایش امنیت، سهولت ردیابی، ‌سازگاری با تمام بانک‌ها، از مزایای شناسه واریز است. در این مطلب به بررسی مفهوم کلی شناسه واریز پرداختیم، همچنین با نحوه دریافت شناسه واریز و واریز با شناسه از طریق شماره شبا آشنا شدیم.

The post آشنایی با شناسه واریز و انواع آن در سیستم بانکی appeared first on رده Rade.

بنکر...
ما را در سایت بنکر دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس banker بازدید : 19 تاريخ : سه شنبه 8 خرداد 1403 ساعت: 14:39