منظور از عهد و هبه در سیستم بانکی چیست؟

ساخت وبلاگ

عهد و هبه در سیستم بانکی مرتبط با مالکیت اصل حساب و سود‌های ناشی از آن است. انتقال سپرده به شخص دیگر دو حالت دارد یا حق استفاده از سود سلب می‌شود و یا برعکس. در ادامه مفصل توضیح می‌دهیم عهد و هبه چیست و تفاوت استفاده از فرم و قرارداد هبه و عهد را در این مطلب از رده بررسی می‌کنیم.

منظور از عهد در سیستم بانکی چیست؟

همانطور که گفته شد منظور از قرارداد عهد در سیستم بانکی مرتبط با مالکیت حساب و سود ناشی از آن است. در قرار داد عهد، شما مالکیت حساب خود و حق استفاده از سود آن حساب را به شخص دیگری واگذار می‌کنید. در واقع حق استفاده از آن را از خود سلب و ساقط می‌کنید. 

اگر در حساب‌های با قرارداد عهد پشیمان شویم تکلیف چیست؟

چنانچه حساب با قرارداد عهد افتتاح شود امکان پشیمانی وجود نداشته و حق بستن سپرده خودتان نیز سلب می‌شود. 

اگر سود سپرده بلند مدت قرارداد عهد به حساب دیگری واریز شود، امکان استفاده توسط صاحب حساب مقدور است؟

چنانچه حساب جداگانه ای برای واریز سود تعیین شود، صاحب حساب بایستی برای آن حساب نیز قرارداد عهد را امضاء کند، در غیر این‌ صورت پس از انتقال سپرده به شخص دیگر حق استفاده از سود محفوظ است.

در قرارداد عهد، چنانچه سپرده با شرایط مطلوب‌تری معرفی شود، امکان ارتقاء آن توسط صاحب حساب مقدور است؟

بله، امکان‌پذیر است.

نکات کلیدی که باید درباره‌ مالیات بر عایدی سرمایه بدانید

 

حال که دانستیم عهد چه معنایی دارد، وقت آن است که توضیح دهیم هبه چیست و شرایط انتقال سپرده به اشخاص دیگر با حفظ شرایط سود چگونه است، همچنین آیا امکان انعقاد عقد هبه وجود دارد یا خیر.

معنی هبه در سیستم بانکی

در لغت هِبه به معنای بخشش است. شرایط قرارداد هبه نقطه مقابل عهد در انتقال سپرده به شخص دیگر و حق استفاده از سود آن است. در قرارداد هِبه سپرده و حق استفاده از سود به شخص دیگری واگذار می‌شود، ولی حق استفاده از سپرده و سود برای صاحب حساب همچنان محفوظ است. 

اگر در حساب‌های با قرارداد هبه پشیمان شویم تکلیف چیست؟

چنانچه سپرده ای با شرط قرارداد هِبه افتتاح شود، حق بستن و انعقاد عقد هبه توسط صاحب حساب وجود دارد.

شرایط افتتاح حساب با قرارداد عهد و هبه توسط پدر و مادر برای فرزندان چیست؟

خیر، قرارداد عهد و هبه برای اشخاص به غیر از والدین مقدور است. اصلا بستن قراردادی با مضمون انتقال سپرده به شخص دیگر برای والدین مفهومی ندارد. به عنوان مثال پدر هر نوع حساب (به غیر از حساب جاری) را می‌تواند به نام فرزند خود افتتاح کرده و تا سن ۱۸ سالگی خود امضا‌دار حساب باشد.

منطق وجود قرارداد عهد و هبه در سیستم بانکی کشور چیست؟

و در آخر توضیح می‌دهیم علت وجود قرارداد عهد و هبه چیست. فرض کنید پدر و مادر فرزندی صغیر  به رحمت خدا رفته و مبلغی ارث از آن‌ها به جای مانده باشد، آنگاه افتتاح حساب به نام فرزند صغیر چگونه خواهد شد؟ در این حالت اقوام و فامیل (دائی، عمو و … ) می‌توانند حسابی با قرارداد عهد به نام خود افتتاح و حق استفاده از آن را به فرزند صغیر اعطاء کنند.

نکته: منظور از صغیر اشخاص کمتر از ۱۸ سال است.

جمع‌بندی: شاید برایتان جالب باشد که بدانید قرارداد عهد و هبه که کمتر شنیده شده و به ظاهر کم اهمیت هستند، قواعد خاصی دارند. برای انتقال سپرده به اشخاص دیگر آن هم با حفظ شرایط سود، لازم است آشنایی کاملی با شرایط و قوانین قرارداد عهد و هبه داشت و همچنین تفاوت استفاده از فرم هبه و عهد را دانست. در این مطلب، کوتاه اما کامل توضیح دادیم قرارداد عهد و هبه چیست؟ و شرایط انتقال سپرده به اشخاص دیگر با حفظ شرایط سود را بررسی کردیم.

The post منظور از عهد و هبه در سیستم بانکی چیست؟ appeared first on رده Rade.

بنکر...
ما را در سایت بنکر دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس banker بازدید : 8 تاريخ : پنجشنبه 24 خرداد 1403 ساعت: 17:13